Gå til hovedindhold

Links

-

Indhold

  Skoven i skolen/UdeskoleNet

  http://www.skoven-i-skolen.dk/

  Masser af undervisningsforløb og materialer som hjælp til at rykke undervisningen ud i naturen. Her findes forløb rettet mod alle fag og klassetrin, samt artikler og viden om udeskole.

  Danske Dyr

  http://www.danske-dyr.dk/

  Billeder og beskrivelser af mange danske dyr, ofte med video- eller lydklip, samt quizzer, temaer og meget andet. Sværhedsgraden på teksten er tilpasset tre sværhedsgrader og der er også mulighed for højt læsning.
  Danske dyr er en betalingsside, men mange skoler og biblioteker har adgang via uni-login.

  OBSnatur

  www.obsnatur.dk

  Stod bag de landsdækkende naturjagter, hvor skoler, institutioner og private kunne deltage og være med til at finde specifikke dyr og planter og indberette deres fund, f.eks. Den store Vinterfugletælling og Find Foråret. OBSnatur projektet er desværre afsluttet, men siderne kan stadig anvendes og bruges som inspiration til undervisningen.

  Naturstyrelsen

  www.naturstyrelsen.dk

  Oplysninger om natur og miljø, naturbeskyttelse samt love og regler omkring naturen i hele landet. Her kan du også booke sheltere, søge tilladelser m.m. samt finde forslag til ture og aktiviteter, arrangementer, arts- og lokalitetsbeskrivelser, naturkogebog og meget andet.

  Dansk Ornitologisk Forening

  www.dof.dk

  Masser af information om fugle. arts-og lokalitetsbeskrivelser, optagelser af fuglestemmer, fugleture og –rejser samt Naturbutikkens webshop, hvor du kan købe friluftsudstyr, kikkerter, bøger m.m..

  Fugle og Natur

  www.fugleognatur.dk

  Beskrivelser og billeder af dyr og planter i Danmark, lokalitetsbeskrivelser, indberetning af egne observationer samt forum for spørgsmål. Siden er lavet i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Århus, som bl.a. bruger de indberettede data i databasen til forskning og monitorering af arter.

  Naturporten

  http://www.naturporten.dk/

  Naturporten er en gratis indgang til spændende undervisningsmaterialer og viden om Danmarks og Grønlands natur. Eleverne bliver guidet gennem sjove aktiviteter og til oplevelser i naturen.

  Krible Krable

  Naturvejledning Danmark har sammen med DR Ramasjang gjort maj til en landsdækkende Krible Krable-måned. Daginstitutioner, skoler, SFO´er og børnefamilier over hele landet, opfordres til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften!
  Dygtige naturvejledere landet over bakker op om Krible Krable-måneden ved at tilbyde Krible Krable-arrangementer for daginstitutioner, skoler, SFO´er og børnefamilier, samt kurser og workshops for pædagoger og lærere.

  https://kriblekrable.dk/

   

  Gratis Naturbingo

  https://www.naturhandel.dk/naturbingo/

   Naturbingo er gratis at downloade.
  Skal du bruge udstyr til din tur, så kig forbi NaturShoppen.
  Vi har bl.a. InsektglasSommerfuglenet & Fiskenet til børn.
  Se også vores Naturplakater

  Kåre og Emil - YouTube

  Sjove naturvidenskabelige forsøg med Kåre og Emil.
  Hver uge laver de en ny film og lægger op på deres YouTube kanal.

  https://www.youtube.com/channel/UC6497y5zaT2JqFaY5njLfjA

  Mere inspiration til udeskole

  Center for børn og unge projekt:
  Få inspiration og mere hjælp til at komme godt i gang med udeaktiviteter. 

  https://centerforboernognatur.dk/projekter/hjaelp/

  DR Lær

  DR LÆR
  Velkommen til DR’s læringsunivers. Her finder du digitale, underholdende og engagerende undervisningsmaterialer, leg- og læringsforløb baseret på indhold fra DR.

  https://www.dr.dk/dr-laer